Scroll Top

eIzdavaštvo

Izdavanje štampanog materijala nosi uvek velike troškove štampe. Sveprisutnost mobilnih telefona i njihovi sve veći ekrani koji se prilagođavau pregledanju multimedijalnih sadržaja izmešanih sa tekstom stvorili su uslove za pojavu eKnjiga.

Materijal pripremljen za klasičnu štampu se može pretočiti u sjajne elektronske knjige dostupne na sve tri najzastupljenije platforme za mobilne telefone i računare: Android, iOS i Windows operativne sisteme namenjene mobilnim uređajima i računarima.

Naravno, nakon izrade knjiga pojavio se i problem njihove distribucije tako da budu zaštićene od kopiranja. MEDAPP udruženje je 2017. godine za potrebe Medicinskog fakulteta u Novom sadu izradilo baš to! Nastao je MedNSmart informacioni sistem, MEDAPP elektronska knjižara.

Koje su prednosti eIzdavaštva u odnosu na klasičnu štampu knjiga i drugog materijala u papiru? Cena izrade same knjige je daleko manja jer ne postoji štampa. Samim tim ne postoji ni tiraž. Jednom napravljena eKnjiga koja se postavi za javno dostupnu se može preuzimati neograničeno puta, neograničeno dugo.

Velika prednost su mogućnosti koje eIzdavaštvo donosi za uvođenje multimedijalnih sadržaja. Vaša knjiga može da višestruko uveća svoju upotrebnu vrednost kroz video materijale, galerije fotografija i kviz testiranja čitaoca. ovo su samo neke od mogućnosti kojima se eKnjiga može unaprediti u odnosu na klasičnu knjigu.

I na kraju, ukoliko želite da korigujete svoju eKnjigu, uza razliku od štampanih izdanja, kada korigujete eknjigu i postavite ispravljenu verziju za javno preuzimanje vi je možete proslediti kao update svim korisnicima koji je već korste. To znači da će i oni koji su Vašu knjigu preuzeli i već koristili sa eventualnim propustima dobiti ispravke.

MEDAPP elektronska knjižara je nastala iz potreba distribucije elektronskih izdanja, njihove naplate i zaštite od kopiranja. Za razliku od .pdf “izdanja” koja se mogu lako podeliti sa drugima nakon kupovine, aplikacije MEDAPP knjižare se instaliraju direktno sa sajtova za njihovu distribuciju na telefon ili laptop korisnika i onemogućavajući mu lako deljenje preuzete eKnjige koja je u prodaji.

MEDAPP udruženje intezivno radi na unapređenju eIzdavaštva. Težimo da sadržaj eKnjiga čije kreiranje možemo ponuditi neprekidno poboljšavamo i kvalitetom i kvantitetom.

Nudimo Vam svoje usluge kroz savetovanje za dodavanje multimedijalnih materijala u Vašu eKnjigu, njen prelom, izradu same eKnjige od pripremljenog materijala i njenu distribuciju kroz ovlašćene portale za distribuciju Android, iOS i Windows OS aplikacija. 

Možemo za Vas potražiti i sponzore koji bi pokrili troškove izrade Vaše knjige i to se, pored drugih naših obaveza prema Vama može rešiti ugovorom.

Ukoliko želite da objavite elektronsko izdanje knjige ili bilo kog materijala za publikovanje, slobodno nas kontaktirajte na office@medapp.rs ili naš kontakt telefon + 381 64 488 92 15

Privacy Preferences
Kada posetite našu internet prezentaciju ona sačuva informaciju o Vašoj poseti, najčešće putem "kolačića". Ovde možete izmeniti šta prezentacija sme da sačuva od Vaših aktivnosti. Molimo Vas da razumete da su neki od ovih podataka neophodni za pravilan rad prezentacije i da njihovo isključivanje može dovesti do nepravilnog rada prezentacije.